pondělí 31. prosince 2012

Výlet do Tróje

Skoro úplně na konec krásného roku 2012 jsme si s kamarády domluvili návštěvu ZOO v pražské Troji. Moc jsme se na to těšili, koneckonců jsme se s nimi pohromadě naposledy viděli někdy v září v Chorvatsku. Lukáš vzal přípravu dokonale a poté, co jsme mu vyprávěli o lachtanech, rozhodl se, že až bude velký, bude lachtanem. Zatím mu to jde.

Jóó, budu lachtanem!

Ráno začalo výborně - sraz u vrat do ZOO byl domluven na 10:00. My jsme pochopitelně zaspali a vstali někdy kolem 09:00. Po krátké a lehké snídani jsme naskákali do auta. V tu chvíli Lukáš znovu usnul, jako když ho do vody hodí. No, spíš jako když ho hodí do postele, jak vidno z první fotky, ve vodě moc nespí. A protože spal, vynechali jsme všechny zastávky na kafíčko a podobně a jeli do Prahy, jako o život.


Stavitel lodí Standa se v ZOO mohl věnovat svému velikému koníčku.
Tady vymýšlí, jak se bude dělat dětská loď.

Do ZOO jsme tak dorazili s asi hodinovým zpožděním, ale o nic jsme nepřišli. Kamarády jsme přesně podle plánu dohnali v pavilónu opic. Tedy goril. Kromě kámošů jsme tady uviděli taky čerstvě vylíhnutou gorilu. Ta spala, stejně jako její maminka a většina zvířat v zahradě. Nám to ale nevadilo. Lukáš stejně vnímá jen výrazně zabarvená, nebo pohybující se zvířata. Spící gorila je pro něj zajímavá asi jako kámen vedle cesty. 

Ideální zvířata - jen kdyby se mohlo blíž

A tak se ponejvíce věnoval pozorování dětí, kterých je zahrada taky plná. Ze zvířat zřejmě ocenil jen lední medvědy, tygra a žirafy. Žirafy na nás chvíli vystrkovaly zadnice, ale i tak patřily k tomu nejlepšímu, co jsme v zahradě navštívili. Navíc jsme u jejich pavilonu oslavili svou kešku číslo 400! 

Keška č. 400!!!
Ale to už přišel konec výpravy a roku. Oboje bylo bezva a těšíme se na další.

To je ale partička.



Žádné komentáře:

Okomentovat